دانلود

پرداخت قیمت زکات فطر به انجمن‌های خیریه در آغاز رمضان

سوال: 10526

آیا برای انجمن‌های خیریه جایز است به هدف استفاده‌ی بهینه از اموال زکات فطر، این اموال را با آغاز رمضان از مردم دریافت کنند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

در صورتی که در شهری فقرا نباشند یا کسانی که زکات فطر را دریافت می‌کنند محتاج نیستند یا آن را نمی‌خورند و به نصف قیمت می‌فروشند و پیدا کردن فقرای نیازمندی که از فطریه استفاده کنند سخت باشد، اشکالی ندارد این اموال از آن شهر خارج شود.

همچنین پرداخت قیمت زکات فطر از آغاز ماه [رمضان] به یک وکیل (مثلا انجمن‌های خیریه) به هدف خریدن غذا با آن پول و سپس رساندن آن به دست مستحقان در وقت مشخص آن یعنی شب عید یا دو روز پیش از آن، جایز است.

والله اعلم.

منبع

شیخ ابن جبرین/ الفتاوى الجبرينية في الأعمال الدعوية (۳۳)