دانلود

آیا برای معتکف استفاده از تلفن برای راه انداختن کار مسلمانان جایز است؟

سوال: 106538

آیا برای معتکف جایز است که برای راه انداختن کار مسلمانان از تلفن استفاده کند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

«بله، برای معتکف جایز است که برای رفع نیاز مسلمانان از تلفن استفاده کند، اگر [تلفن] در مسجدی که در آن به اعتکاف نشسته باشد، زیرا او در این حالت از مسجد خارج نشده، اما اگر خارج از مسجد باشد نباید بیرون برود و اگر راه انداختن کار مسلمانان شغل و وظیفهٔ او باشد نباید اعتکاف کند زیرا رفع نیازهای مسلمانان بهتر از اعتکاف است زیرا نفع این کار محدود به خود او نیست بلکه فراتر از اوست و نفعی که فراتر باشد بهتر از نفع محدود است، مگر آنکه آن نفع محدود از امور مهم اسلام و واجبات آن باشد».

شیخ محمد بن عثیمین رحمه الله.

(رسالة أحکام الصیام وفتاوی الاعتکاف: ۳۵).

منبع

سایت اسلام سوال و جواب