دانلود

آیا ازدواج نصف دین است؟

سوال: 11586

آیا این درست است که هر کس ازدواج کند نصف دینش را کامل کرده؟ دلیل این ادعا چیست؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

سنت دال بر مشروعیت ازدواج است و این‌که ازدواج از سنت‌های پیامبران است و انسان به واسطهٔ ازدواج با توفیق الهی می‌تواند بر بسیاری از انگیزه‌های بد غلبه کند، چرا که ازدواج باعث پاک شدن چشمان از نگاه به حرام و حفظ شرمگاه است همان‌طور که پیامبران ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: ای گروه جوانان، هر یک از شما که توانایی‌اش را داشت ازدواج کند زیرا این برای فرو هشتن چشمان و حفظ شرمگاه موثرتر است (متفق علیه).

حاکم نیر در مستدرک خود از انس بن مالک روایت کرده که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمودند: هر کس که الله به او زنی نیکوکار عطا کند وی را بر [انجام] نصف دینش یاری کرده است، پس در نصف دیگر تقوای الله را رعایت کند.

بیهقی در شعب الإیمان روایت را با این لفظ آورده که: هرگاه بنده‌ای ازدواج کند نصف دین را کامل کرده، پس در نصف دیگر تقوای الله را پیشه سازد (آلبانی دربارهٔ این دو حدیث در صحیح الترغیب و والترهیب به شمارهٔ ۱۹۱۶ می‌گوید: حسن لغیره است).

وبالله التوفیق

منبع

اللجنة الدائمة للبحوث العلمية والإفتاء (۱۸/ ۳۱)