دانلود

حجامت در هنگام روزه

سوال: 12610

آیا حجامت شونده و حجامت کننده در روز رمضان روزه‌شان باطل می‌شود؟
آیا روزه‌شان باطل می‌شود، باید به جای آن یک روز دیگر را روزه شوند یا چیز دیگر؟ لطفا توضیح دهید.

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

در این حالت هم کسی که حجامت را انجام می‌دهد و هم کسی که حجامت می‌شود روزه‌شان باطل است و باید ادامه‌ی آن روز را امساک کنند و به جایش یک روز قضا به جای آورند؛ زیرا پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: حجامت کننده و حجامت شوند [روزه‌شان] افطار شده است.

به روایت ابوداود (۲۳۶۷) و ابن ماجه (۱۶۷۹). شیخ آلبانی در صحیح سنن ابی‌داود (۲۰۷۴) آن را صحیح دانسته است.

و بالله التوفیق وصلی الله علی نبینا محمد وآله وصحبه وسلم.

منبع

کمیسیون دائم پژوهش و فتوی (۱۰/ ۲۶۲)