دانلود

تبریک گفتن به مناسبت آغاز ماه رمضان

سوال: 12616

آیا تبریک گفتن برای آغاز ماه رمضان جایز است یا بدعت به شمار می‌آید؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

تبریک گفتن به مناسبت آغاز این ماه اشکالی ندارد و پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ یاران خود را برای فرا رسیدن ماه رمضان بشارت می‌داد و آنان را برای توجه نشان دادن به این ماه تشویق می‌کرد. از ابوهریره ـ رضی الله عنه ـ روایت است که رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمودند: ماه رمضان به نزد شما آمده که الله عزوجل روزه‌اش را بر شما فرض گردانده، در آن درهای آسمان باز می‌شود و درهای دوزخ بسته می‌شود و شیاطین سرکش به زنجیر کشیده می‌شوند. در آن شبی هست بهتر از هزار ماه که هر کس از خیر آن محروم شود حقیقتا محروم است به روایت نسائی (۴/ ۱۲۹) و همچنین صحیح الترغیب (۱/ ۴۹۰).

رسالهٔ سبعون مسألة في الصیام.

منبع

شیخ محمد صالح المنجد