دانلود

در حال روزه دچار خون دماغ شده است

سوال: 12687

حکم روزه‌داری که در حال روزه دچار خون‌ریزی بینی شده چیست؟ چون من دچار این حالت شده‌ام.

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اگر مسئله چنین باشد که گفته‌اید، روزهٔ شما درست است؛ زیرا مبتلا شدن شما به خون دماغ (خون‌ریزی بینی) بدون اختیار شما بوده بنابراین باعث باطل شدن روزه نمی‌شود. آنچه دال بر این حکم است، ادله‌ای است که نشانگر آسانی شریعت است، از جمله این سخن حق تعالی که می‌فرماید:

لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا [سورهٔ بقره: ۲۸۶]

(الله هیچ‌کس را جز به قدر توانایی‌اش تکلیف نمی‌کند)،

و این سخن الله تعالی:

مَا يُرِيدُ اللّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُم مِّنْ حَرَجٍ [سورهٔ مائده: ۶]

(الله نمی‌خواهد که بر شما تنگ بگیرد).

و بالله التوفیق و صلی الله علی نبینا محمد و آله و صحبه و سلم.

منبع

اللجنة الدائمة للبحوث العلمیة والإفتاء (۱۰/ ۲۶۴)