دانلود

خارج شدن چند قطره خون پس از پاک شدن از عادت ماهیانه، حیض به شمار نمی‌آید

سوال: 130021

چهار روز از ماه رمضان را روزه شدم، سپس پریود شدم و بعد از گذشت روزهای پریود پاک شدم و روزه را شروع کردم اما چند قطره خون از من خارج شد و سپس متوقف شد و وقتی که پاک می‌شوم و روزه می‌گیرم باز در طول رمضان از من خون خارج می‌شود. در این باره پاسخ چیست؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

«اگر آنچه رخ داده چنان باشد که گفتید، قطرات خونی که پس از پاک شدن از عادت ماهیانه خارج شده از جملهٔ حیض به شمار نمی‌آید؛ زیرا خونِ مستمر نبوده [و پس از قطع حیض آمده] بنابراین حکم حیض را نمی‌گیرد و بر شما واجب است که روزه و نماز را به جای آورید و در صورت وجود خون برای هر نماز در وقت آن وضو بگیرید، همانند دیگر کسانی که دچار استحاضه هستند یا کسانی که دچار سَلَس دائم (نَشت ادرار و مدفوع یا باد) هستند و روزهٔ شما در این روزها صحیح است.

انجمن دائم پژوهش‌های علمی و فتوا

شیخ عبدالعزیز بن عبدالله بن باز، شیخ عبدالعزیز آل شیخ، شیخ صالح الفوزان، شیخ بکر ابوزید».

«فتاوی اللجنة الدائمة، المجموعة الثانیة» (۹/ ۸۳)

منبع

«فتاوی اللجنة الدائمة، المجموعة الثانیة» (۹/ ۸۳)