دانلود

آیا اگر پس از نماز در مسجد بنشیند بدون آنکه ذکر گوید یا منتظر نماز بعد باشد، پاداش می‌برد؟

سوال: 131269

بسیار پیش می‌آید بعد از نماز جماعت و پایان اذکار و سنت‌ها، در مسجد می‌نشینم چون باعث آسایش و آرامش درونی من می‌شود. آیا این نشستن من (بدون ذکر یا عبادت خاصی) برای من ثواب دارد؟ یا آنکه مانند نشستن من در هر جای عمومی دیگری است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اگر نمازگزار پس از آنکه نمازش فراغت یافت در همان جایی که در آن نماز خوانده بنشیند، ملائکه برای او استغفار می‌کنند، چنانکه در حدیثی که بخاری (۴۴۵) و مسلم (۶۴۹) از ابوهریره روایت کرده‌اند آمده که رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمودند: «ملائکه تا وقتی که یکی از شما در محل نمازش هست بر او درود می‌فرستند (برایش دعا می‌کنند) تا وقتی که مرتکب گناهی نشود [یا بی‌وضو نشود]، و می‌گویند: خداوندا او را بیامرز، خداوند او را رحمت کن».

و در روایتی دیگر نزد بخاری و مسلم آمده است: «تا وقتی که در آن مرتکب گناه نشده [یا بی‌وضو نشده]، تا وقتی که در آنجا [به دیگران] آزار نرسانده».

ظاهر حدیث نشان می‌دهد که این فضیلت برای کسی است که بنشیند و بی‌وضو نشود و گناه نکند و با غیبت یا دیگر کارها به دیگر آزار نرساند، چه در این مدت به ذکر مشغول باشد یا خیر، و فضل الله گسترده است و کَرَمش بس بزرگ و امید است که ان شاء الله این ثواب را به دست آورید و اگر به ذکر یا قرائت قرآن مشغول شوید این کامل‌تر و بهتر است.

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب