دانلود

آیا برای پزشک جایز است که در صورت خستگی از معالجهٔ بیماران روزه‌اش را بخورد؟

سوال: 132438

آیا برای پزشک جایز است که در حالات عادی در صورت خستگی از معالجهٔ بیماران روزه‌اش را بخورد؟ و در صورتی که عمل جراحی بلندمدتی انجام می‌دهد حکم این کار چیست؟ و آیا این حکم در صورتی که حالت پیش آمده اورژانسی باشد متفاوت است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

«برای پزشک جایز نیست که برای درمان بیمار روزه‌اش را بخورد مگر آنکه وضعیت بیمار خطرناک باشد و درمان او به روزه‌خواری پزشک معالج وابسته باشد که در این حالت جایز است پزشک روزه‌اش را برای نجات جان یک انسان باز کند.

و بالله التوفیق، و صلی الله علی نبینا محمد و آله و صحبه و سلم».

کمیسیون دائم پژوهش‌های علمی و فتوا

شیخ عبدالعزیز بن عبدالله بن باز، شیخ صالح الفوزان، شیخ عبدالعزیز آل شیخ، شیخ بکر ابوزید.

«فتاوی اللجنة الدائمة/ المجموعة الثانیة» (۹/ ۲۰۳).

منبع

فتاوى اللجنة الدائمة، المجموعة الثانية (۹/ ۲۰۳)