دانلود

میان روزه و کوتاه کردن ناخن و تراشیدن موهای زائد ارتباطی نیست

سوال: 14030

آیا درست است که روزه‌دار نباید ناخن‌هایش را کوتاه کند یا موهای زائد خود را بزند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

این اعمال از کارهایی نیست که به طور ویژه برای روزه‌دار واجب باشد و از سوی دیگر منافاتی هم با روزه ندارد. آنچه روزه‌دار از آن منع شده خوردن و نوشیدن و جِماع است که از باطل کننده‌های روزه هستند. همچنین روزه‌دار باید از گناهان و منکراتی مانند غیبت و سخن‌چینی دوری کند زیرا ناقص کنندهٔ روزه هستند. اما کوتاه کردن ناخن و موی زیر ناف، از امور فطرت است و شارع برای آنها مدت چهل روز را [به عنوان حداکثر] مدت تعیین کرده است و ربطی به درستی روزه ندارند.

والله اعلم.

منبع

شیخ محمد صالح المنجد