دانلود

اگر زنی نماز ظهر را در روز جمعه ادا کند آیا راتبهٔ ظهر را ادا می‌کند؟

سوال: 145925

چنانکه معلوم است، نماز زن در خانه‌اش بهتر از نماز او در مسجد است از جمله نماز جمعه. و همچنین مشخص است که اگر در جماعت حاضر شد، نماز جمعه را ادا می‌کند. سؤال من این است: آیا اگر هنگام ظهر [روز جمعه] نماز ظهر را خوانده باید سنن رواتب خاص به نماز ظهر را انجام دهد چنانکه هر روز چنین می‌کند؟ یا حکم روز جمعه متفاوت است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

نماز جمعه برای زنان واجب نیست، اما با این حال اگر زنی برای نماز به مسجد برود و نماز جمعه را ادا کند، به جای نماز ظهر کافی است.

علمای کمیسیون دائم فتوا می‌گویند:

«اگر زنی نماز جمعه را همراه با امام ادا کرد، به جای نماز ظهر کفایت می‌کند و جایز نیست آن روز نماز ظهر را به جا بیاورد. اما اگر به تنهایی نماز خواند تنها نماز ظهر برای او جایز است و جایز نیست که نماز جمعه (دو رکعت) بخواند».

(فتاوی اللجنة الدائمة: ۷/۳۳۷).

و اگر روز جمعه، نماز ظهر را در خانه‌اش ادا کرد، نمازهای راتبهٔ قبل و بعدش را ادا می‌کند، همانطور که هر روز انجام می‌دهد.

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب