دانلود

حکم قرار گرفتن مردان پشت سر زنان یا کنار آنان در نماز جماعت از روی ضرورت

سوال: 149942

حکم نماز مرد اگر پشت سر زنان یا کنار آنان قرار گیرد چیست؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

مشروع این است که در مساجد [صف‌های] مردان در برابر زنان و صف زنان پشت سر مردان باشند، و هر جایی اگر زنان پشت سر مردان نماز بخوانند همین مشروع است و این واجب است. اما اگر ضرورت چنین ایجاب نماید، مثلا در ایام حج و مواسم حج و در مسجد نبوی یا مسجدالحرام که گاه زنان در سمت راست یا چپ یا روبروی مردان نمازگزار قرار می‌گیرند این مشکلی برای نماز مردان ایجاد نمی‌کند و نمازشان صحیح است حتی اگر زنان در مقابل یا سمت راست یا چپ آنان باشند، این برای تو مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما سنت و مشروع و واجب این است که زنان پشت سر مردانِ نمازگزار باشند.

شیخ عبدالعزیز بن باز رحمه الله

منبع

«فتاوی نور علی الدرب» (۲/ ۹۱۹)