دانلود

گزارش جرم اشکالی ندارد حتی اگر در کشور غیر اسلامی باشد

سوال: 188900

سؤال: آیا جایز است که در کشور غیر اسلامی کار تاجران حشیش را به پلیس گزارش بدهیم در صورتی که نمی‌دانیم در میان افراد این گروه مسلمان هم وجود دارد یا نه؟
و اگر در میانشان مسلمان باشد آیا حکم تفاوتی می‌کند؟
و اگر جایز نیست به پلیس گزارش بدهیم باید چه کاری بکنیم؟ مخصوصا که می‌دانم نصیحت در او تأثیری ندارد و تجارت آنها به صورت مستقیم به من ضرری نمی‌رساند ولی بدون شک به دیگران آسیب خواهد رساند.
اگر چنین چیزی در یک کشور اسلامی روی دهد آیا جایز است به پلیس گزارش داد؟ من تلاش کردم که پاسخ این سؤال را در پایگاه اینترنتی شما بیابم ولی به نظر می‌رسد که شما همکاری با پلیس در کشورهای غیر مسلمان را جایز نمی‌دانید؛ زیرا آنها بر اساس شریعت الله حکم نمی‌کنند. بنابراین جایز نیست که در چنین حالتی یا حالت‌های دیگر با آنها تماس بگیریم آیا من این را درست فهمیده‌ام؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

این سؤال را با جناب شیخ عبدالرحمن بن ناصر البراک ـ حفظه الله ـ مطرح نمودیم، او در پاسخ چنین گفت:

انتشار حشیش از تمامی جواب شرعی و عقلی کاری منکر است،‌ به همین دلیل مشروع است که چنین چیزی گزارش داده شود همانگونه که جایز است مجرمان، از جمله قاتلان، دزد‌ها، و مزاحمان ناموس را به پلیس گزارش داد؛ و ما اتفاق نظر داریم که پخش و ترویج حشیش فساد و زیان است.

اگر پخش‌کننده‌ی حشیش مسلمان باشد، او مفسد فی الارض (فساد کننده در زمین) بوده و علیه نفس خودش جنایت کرده است و او کسی است که سبب می‌شود کافران بر نفسش غلبه یابند و بر اساس قانونی غیر از قانون اسلام بر او حکم کنند و او را با چیزی غیر از آنچه الله نازل کرده مجازات کنند؛ اما گزارش او: مبارزه با شر و فساد است و در این زمینه هیچ اشکالی نمی‌بینم!!

الله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب