دانلود

حکم معاشقه بین زوجین در حال روزه

سوال: 20032

آیا برای من جایز است که در حال روزه به شوهرم بگویم: «دوستت دارم»؟ شوهرم از من می‌خواهد که در اثنای روزه به او بگویم که دوستش دارم و من گفتم که این کار جایز نیست ولی او می‌گوید که جایز است.

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

معاشقهٔ گفتاری مرد با همسرش و زن با شوهرش در حال روزه اشکالی ندارد، به شرط آنکه از خود مطمئن باشند که دچار انزال نخواهند شد و اگر از خود اطمینان ندارند مانند کسی که شهوتش به شدت قوی است و می‌ترسد که در صورت معاشقه با همسرش، روزه‌اش با خارج شدن منی باطل شود، برای او جایز نیست که این کار را انجام دهد و روزه‌اش را در معرض باطل شدن قرار دهد. همین‌طور اگر از خارج شدن مذی می‌ترسد. (الشرح الممتع: ۶/۳۹۰).

دلیل جایز بودن بوسه و معاشقه برای کسی که از عدم انزال خودش مطمئن است، روایتی است که بخاری (۱۹۲۷) و مسلم (۱۱۰۶) از عایشه ـ رضی الله عنها ـ روایت کرده‌اند که فرمود: پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ در حالی که روزه بودند می‌بوسیدند و مباشرت می‌کردند و او از همهٔ شما نسبت به [شهوت] خود کنترل بیشتری داشتند» و در روایتی در صحیح مسلم (۱۱۰۸) از عمرو بن سلمه آمده که او از رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ پرسید: آیا روزه‌دار اجازه دارد که ببوسد؟ رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ به ام سلمه اشاره کردند و فرمودند: «از او بپرس» و ام سلمه بیان کردند که رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ چنین می‌کردند».

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید: «و هر چه غیر از بوسه که از مقدمات جماع است مانند در آغوش گرفتن و مانند آن، می‌گوییم که حکم آن، حکم بوسه است و تفاوتی ندارد» (الشرح الممتع: ۶/ ۴۳۴).

بر این اساس، صرف گفتن «دوستت دارم» به همسرتان یا این‌که همسرتان این را به شما بگوید، زیانی به روزه نمی‌رساند.

والله اعلم.

منبع

شیخ محمد صالح المنجد