دانلود

حکم استفاده از دهان شویهٔ حاوی الکل

سوال: 20034

برخی پیشنهاد کرده‌اند که دهان شویهٔ (Listerine) را که یک مادهٔ پاک کنندهٔ دهان است استفاده نکنم چون حاوی ماده‌ای الکلی است. اگر این مادهٔ الکلی که در این دهان شویه به کار رفته مست کننده نباشد آیا سبب دیگری برای تحریم آن وجود دارد که باعث می‌شود استعمال آن جایز نباشد؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اگر مادهٔ الکلی که در این دهان شویه به کار رفته مست کننده نیست در صورتی که زیانی نداشته باشد استفاده از آن اشکالی نداره، زیرا تنها آنچه مست می‌کند حرام است.

شیخ سعد الحمید.

دربارهٔ مایعاتی مانند این به طور کلی اینگونه است که اگر زیاد آن مست کننده باشد، کم آن هم حرام است.

منبع

شیخ محمد صالح المنجد