دانلود

حکم استفاده از شیاف برای بیمار در هنگام روزه

سوال: 22927

در صورتی که بیمار روزه باشد استفاده از شیاف برای او چه حکمی دارد؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

«استفاده از شیاف مقعدی برای بیمار در حال روزه اشکالی ندارد، زیرا این کار نه خوردن و نوشیدن است و نه در معنای خوردن و نوشیدن وارد می‌شود.

آنچه شرع [برای روزه‌دار] حرام کرده خوردن و نوشیدن است، بنابراین هرچه در جایگاه خوردن و نوشیدن باشد حکم آن را نیز می‌گیرد و آنچه از نظر لفظ و معنا در جایگاه خوردن و نوشیدن نباشد حکم خوردن و نوشیدن نیز برایش ثابت نمی‌شود».

منبع

فتاوی الشیخ ابن عثیمین (۱/ ۵۰۲)