دانلود

نماز جنازه بر کودک

سوال: 23301

آیا کودک غسل می‌شود و بر او نماز خوانده می‌شود، با علم به اینکه این کودک هشت سال دارد؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

کودک نزد عموم علما غسل می‌شود و بر او نماز میت خوانده می‌شود. ابن قدامه ـ رحمه الله ـ می‌گوید: «بدون هیچ اختلافی، و ابن منذر اجماع علما را نقل کرده مبنی بر اینکه بر او نماز گزارده می‌شود». نگا: «المغني» (۳/۴۵۸).

و چون بر کودک نماز خوانده شد برای او دعای مغفرت نمی‌شود و گفته نمی‌شود: اللهم اغفر له، زیرا برای او گناهی نوشته نشده است. بلکه برای پدر و مادرش دعای مغفرت و رحمت می‌شود. زیرا ابوداوود (۳۱۸۰) و ترمذی (۱۰۳۱) از مغیره بن شعبه روایت کرده‌اند که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمودند: «بر کودک نماز گزارده می‌شود و برای والدینش دعای مغفرت و رحمت می‌شود». آلبانی در «أحکام الجنائز» (۷۳) آن را صحیح دانسته است.

والله اعلم، وصلی الله وسلم علی نبینا محمد وعلی آله وصحبه اجمعین.

منبع

شیخ محمد صالح المنجد