دانلود

زیر پا گذاشتن شروط و قوانین اقامت در کشورهای غربی

سوال: 254799

حکم کار غیر قانونی در آلمان چیست؟ یعنی اینکه شخص بدون اجازه‌ی حکومت آلمان مشغول به کار باشد. چون چنین کسی هم از طریق کار غیر قانونی حقوق می‌گیرد و هم از حکومت مبلغ ماهیانه‌ای تحت عنوان حقوق پناهندگی دریافت می‌کند.

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

سرزمین‌هایی که شخص مسلمان با اجازه‌ی مردمش وارد آن می‌شود باید به قوانین آن ـ تا زمانی که مخالف شریعت اسلام نیست ـ پایبند باشد و حلال نیست که شروط اقامت یا شروط دریافت کمک را زیر پا بگذارد، زیر این مقتضای عهد و پیمان است و الله متعال می‌فرماید:

وَأَوْفُواْ بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْؤُولاً [اسراء: ۳۴]

(و به عهد [خود] وفا کنید، زیرا در مورد عهد پرسش خواهد شد).

اگر بر اساس قوانین آن کشور، دریافت حقوق پناهندگی منوط به عدم اشتغال است، در این صورت مخالفت و زیر پا گذاشتن این قانون جایز نیست.

وقتی این کشورها در حق پناهندگان نیکی می‌کنند و به آنان ماهیانه‌ای می‌دهند فریب دولت و تخلف در زمینه‌ی شروط اقامت در آنها و گرفتن حقوقی از اموال دولتی توسط پناهنده یا مقیم که مستحق آن نیست جایز نمی‌باشد.

و گذشته از این، چنین چیزی اگر حلال هم بود شایسته‌ی مسلمان و مروت او نبود. همین کافی است که او دارد از غیر مسلمان بخشش و کمک می‌پذیرد، آیا با این حال شایسته است که به او [که در حقش نیکی کرده] نیرنگ زند تا از طریق فریب و تقلب و زیر پا گذشتن شرطش کمک دریافت کند؟

آیا کَرَم و جوانمردی مسلمان و پاکدستی و پاکدمنی‌اش چنین است؟

و الله تعالی اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب