دانلود

مزه کردن غذا برای نیاز در هنگام روزه و فرو بردن آن از روی فراموشی

سوال: 26837

همسرم از من خواست که برای آماده کردن افطار به او کمک کنم و در اثنای کمک نمک غذا را از روی فراموشی مزه کردم. آیا روزهٔ من باطل شده؟ چون من کاری را کرده‌ام که از نظر شرع و عرف بر من واجب نبوده است.

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

برای روزه‌دار اشکالی ندارد که در صورت نیاز غذا را مزه کند، به این صورت که غذا را روی نوک زبانش قرار دهد سپس آن را بیرون بریزد و از دهانش خارج سازد و چیزی از آن را نبلعد، و تفاوتی ندارد که این روزه‌دار مرد باشد یا زن.

و اگر روزه‌دار از روی فراموشی چیزی از آن را فرو برد ایرادی بر او نیست و روزه‌اش را کامل می‌کند، به دلیل عموم ادله‌ای که دال بر معذور بودن فراموشکار در شریعت است، و به دلیل این سخن پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ که می‌فرماید: «کسی که در حال روزه دچار فراموشی شد و خورد یا نوشید، روزه‌اش را کامل کند زیرا الله او را خورانده و نوشانده است». متفق علیه (بخاری: ۱۳۹۹ و مسلم: ۱۱۵۵).

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب