دانلود

آماده شدن برای احرام، حدود سه ساعت پیش از رسیدن به میقات

سوال: 36402

ما حدود سه کیلومتر با میقات فاصله داریم و این مسافت با خودرو بیشتر از سه ساعت به طول نمی‌انجامد. آیا برای ما جایز است که در خانه غسل کنیم و لباس اِحرام را بپوشیم و سپس به مکه عازم شویم؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

بله، این جایز است، اما نیت احرام را تنها هنگام عبور از میقات انجام دهید.

از شیخ ابن باز دربارهٔ کسی پرسیده شد که ۳۵۰ کیلومتر با مکه فاصله دارد و با ماشین به آنجا سفر می‌کند؛ آیا برای او جایز است که در شهر خودش برای احرام آماده شود و غسل کند و لباس احرام بپوشد؟ و آیا جایز است که از سرزمین خودش احرام کند؟

ایشان چنین پاسخ دادند:

غسل و پوشیدن لباس احرام و عطر زدن از خانه‌هایشان جایز است زیرا به سبب وجود اتومبیل خانه‌های آنان به میقات نزدیک است، اما مشروع آن است که تنها در خود میقات احرام کنند، و احرام یعنی نیت داخل شدن به مناسک. احرام این است [نه پوشیدن لباس مخصوص احرام]، و همچنین جایز است که همراه با نیت، آن نسک را به زبان آورند و بگوند: «لبیك عمره» یا «لبیك حجاً»، سپس لبیک شرعی را می‌گوید که چنین است: «لبيك اللهم لبيك، لبيك لا شريك لك لبيك، إن الحمد والنعمة لك والملك لا شريك لك». الله همه را به سوی خشنودی خودش توفیق دهد.

فتاوی ابن باز (۱۷/ ۵۱).

منبع

سایت اسلام سوال و جواب