دانلود

استفاده از اسپری آسم روزه را باطل نمی‌کند

سوال: 37650

آیا استفاده از آسپری آسم در دهان به هنگام روزهٔ رمضان برای کسی که دچار مشکل تنفسی است، روزه را باطل می‌کند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

استفاده از اسپری آسم در روز رمضان روزه را باطل نمی‌کند.

اسپری آسم روزه را باطل نمی‌کند زیرا این گاز فشرده است که به ریه می‌رود و غذا نیست، و بیمار در همه حال چه در رمضان و چه دیگر اوقات به آن نیازمند است (ابن باز، فتاوی الدعوة: ۹۷۹) نگا: سبعون مسألة في الصیام.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

این اسپری بخار می‌شود و چیزی از آن به معده نمی‌رسد، بنابراین می‌گوییم: اشکالی ندارد در حالی که روزه هستی از این اسپری استفاده کنی و این باعث بطلان روزه‌ات نمی‌شود.

(فتاوی أرکان الإسلام: ۴۷۵).

علمای کمیسیون دائم گفته‌اند:

داروی آسم که بیمار به صورت استنشاق از آن استفاده می‌کند از طریق مجرای هوا به ریه می‌رسد نه به معده، بنابراین خوردن و نوشیدن یا شبیه آن نیست… و آنچه به نظر می‌رسد این است که استفاده از این دارو باعث باطل شدن روزه نمی‌شود.

فتاوی إسلامية (۱/ ۱۳۰).

والله اعلم

منبع

سایت اسلام سوال و جواب