دانلود

خروج مذی وضو را باطل نمی‌کند

سوال: 37715

از شهوت شدیدی رنج می‌برم که به کمترین سببی تحریک می‌شود، مانند آنکه در راه زنی را ببینم و با اینکه فورا نگاهم را پایین می‌اندازم اما چیزی از من خارج می‌شود یا وقتی که نشسته‌ام افکاری به من هجوم می‌آورد و سعی می‌کنم فورا جلوی آن را بگیرم اما باز پیش می‌آید که بر اثر آن مایعی از من خارج می‌شود و این بدون ارادهٔ من است. آیا این روزه را باطل می‌کند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

خارج شدن مذی روزه را باطل نمی‌کند؛ چه این خارج شدن به سبب فکر کردن باید یا به سبب بوسیدن همسر یا دیگر اسباب. این مذهب امام شافعی ـ رحمه الله ـ است. نگا: «المجموع» نووی (۶/۳۲۳).

شیخ الاسلام ـ رحمه الله ـ در «الاختیارات» (۱۹۳) می‌گوید:

«به سبب خروج مذی ناشی از بوسه یا لمس یا نگاه پی در پی، روزه‌اش باطل نمی‌شود و این قول ابوحنیفه و شافعی و برخی از اصحاب ماست».

و این اختیار شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ است، چنانکه در «الشرح الممتع» (۶/۳۹۰) می‌گوید:

«دلیل [ما بر عدم باطل شدن روزه] نبودن هیچ دلیلی مبنی بر این است که روزه با آن باطل می‌شود. زیرا روزه عبادتی است که انسان به شکل شرعی آن را شروع کرده و نمی‌توانیم این عبادت را باطل بدانیم مگر با دلیل». نقل قول از ایشان با تغییر و تصرف.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب