دانلود

اعتکاف زنان در خانه صحیح نیست

سوال: 37911

آیا برای زن جایز است که در خانه‌اش به اعتکاف بنشیند؟ اگر نیاز به پختن غذا باشد چه؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اعتکاف تنها در مسجد صحیح است زیرا الله تعالی می‌فرماید:

 وَلاَ تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ

[بقره: ۱۸۷]

(و در حالی که در مساجد معتکف هستید [با زنان] آمیزش نکنید)

و در این باره تفاوتی بین مردان و زنان نیست.

ابن قدامه ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

«زن می‌تواند در هر مسجدی به اعتکاف بنشیند و شرط نیست که در این مسجد نماز جماعت برگزار شود زیرا جماعت بر زن واجب نیست و قول شافعی نیز همین است.

اما او اجازه ندارد که در خانه‌اش اعتکاف کند زیرا الله تعالی می‌فرماید:  وَأَنتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ

و برای آنکه زنان پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ از ایشان برای اعتکاف در مسجد اجازه خواستند و ایشان ـ صلی الله علیه وسلم ـ نیز اجازه دادند» (المغني: ۴/ ۴۶۴).

امام نووی ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

اعتکاف مرد و زن صحیح نیست مگر در مسجد (۶/ ۴۸۰).

این چیزی است که شیخ ابن عثیمین (الشرح الممتع: ۶/ ۵۱۳) برگزیده است.

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب