دانلود

اگر پنج دقیقه پیش از مغرب پریود شود، آیا روزه را به پایان برساند؟

سوال: 38027

اگر پنج دقیقه پیش از اذان مغرب، عادت ماهیانهٔ زن شروع شود آیا روزه‌اش را کامل کند یا آنکه روزه‌اش را باز کند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اگر حیض پیش از غروب خورشید آغاز شود ولو آنکه یک لحظه قبل از غروب باشد، روزهٔ زن باطل شده و باید قضای آن روز را به‌جا بیاورد.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ در «مجالس شهر رمضان» (۳۹) می‌گوید:

«اگر حیض زنی که در حال روزه است حتی یک لحظه پیش از مغرب دیده شود، روزه‌اش باطل می‌شود و لازم است که قضایش را به جا بیاورد».

و برای او جایز نیست که در حال حیض روزه شود و اگر چنین کند روزه‌اش صحیح نیست.

ابن قدامه ـ رحمه الله ـ در «المغنی» (۴/۳۹۷) می‌گوید:

«و اگر که زن با علم به اینکه روزه در حال حیض حرام است نیت روزه کند و از مفطرات دست بردارد، گناهکار می‌شود و روزه‌اش درست نیست».

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب