دانلود

ارکان روزه

سوال: 38927

ارکان روزه چیست؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

علما بر این اتفاق دارند که دست کشیدن از مُفطِرات از طلوع فجر صادق تا غروب خورشید، یکی از ارکان روزه است.

اما درباره‌ی نیت اختلاف دارند: حنفیه و حنابله آن را شرط صحت روزه دانسته‌اند.

و مالکیه و شافعیه آن را همراه با اِمساک یکی از ارکان روزه می‌دانند.

اما در هر صورت، چه نیت را رکن بدانیم و چه شرط، روزه ـ همانند دیگر عبادات ـ بدون نیت صحیح نیست، همراه با دست کشیدن از مفطرات (باطل کننده‌های) روزه.

(البحر الرائق ۲/۲۷۶، مواهب الجليل ۲/۳۷۸ ، نهاية المحتاج ۳/۱۴۹ ، نيل المآرب شرح دليل الطالب ۱/۲۷۴).

والله اعلم

منبع

سایت اسلام سوال و جواب