دانلود

یک جا کردن نیت روزه‌ی «ایام بیض» و روزه‌ی شش روز شوال

سوال: 4015

اگر کسی روزهای سفید (سیزدهم و چهاردم و پانزدهم ماه) را همرا با روزه‌ی شش روز شوال با یک نیت انجام دهد فضیلت هر دو را به دست خواهد آورد؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

از شیخمان، شیخ عبدالعزیز بن باز ـ رحمه الله ـ درباره‌ی این مساله پرسدیم. ایشان پاسخ دادند که امید هست وی این پاداش را به دست آورد زیرا هم می‌توان گفت وی شش روز شوال را روزه گرفته و هم می‌توان گفت ایام بیض را روزه گرفته و فضل الله وسیع و گسترده است.

شیخ ابن عثیمین درباره‌ی همین مساله به من گفت:

بله، اگر شش روز شوال را روزه بگیرد، روزه‌ی ایام بیض نیز از وی ساقط شده و فرقی نمی‌کند در همین ایام (سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم) روزه بگیرد یا پیش یا پس از آن، زیرا می‌شود گفت که وی سه روز از ماه را روزه گرفت و عائشه ـ رضی الله عنها ـ می‌گوید: پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ سه روز از هر ماه را روزه می‌گرفت و برایش مهم نبود که [این سه روز] اول ماه باشد یا وسطش یا پایانش و این مانند ساقط شدن نماز تحیة المسجد برای کسی است که نماز سنت راتبه را بخواند، بنابراین اگر شخص وارد مسجد شود و سنت راتبه (سنت‌های قبلیه) را بخواند نماز تحیة المسجد از وی ساقط می‌شود… و الله اعلم

منبع

شیخ محمد صالح المنجد