دانلود

آیا اول قضای رمضانش را به جای بیاورد یا روزهٔ شش روز شوال را؟

سوال: 4082

در مورد روزه گرفتن شش روز از شوال پس از عید فطر، آیا زن باید اول روزه‌های قضای رمضان را که به سبب عادت ماهیانه نگرفته به جای بیاورد و سپس روزهٔ شش روز از شوال را ادا کند یا نه؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اگر می‌خواهید اجری را که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ در حدیث بیان کرده‌اند به دست آورید که: هر کس رمضان را روزه گیرد سپس شش روز از شوال را در پی آن روزه گیرد کارش مانند روزهٔ دهر است (مسلم: ۱۹۸۴) باید اول روزه‌های رمضان خود را کامل کنید سپس شش روز شوال را روزه بگیرید تا کارتان مطابق با حدیث باشد و پاداش یاد شده در حدیث را به دست بیاورید.

اما از نظر جایز بودن، شما اجازه دارید که قضای این روزه‌های رمضان را به تاخیر بیندازید و تا پیش از رسیدن رمضان بعدی انجامش دهید.

منبع

شیخ محمد صالح المنجد