دانلود

یک قربانی برای همهٔ اهل خانه کافی است

سوال: 45544

من و همسرم با هم زندگی می‌کنیم. آیا یک قربانی برای هر دوی ما کافی است یا باید دو قربانی انجام دهیم؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

برای شما یک قربانی کافی است، زیرا بنابر آن‌چه در سنت آمده یک قربانی برای مرد و اهل خانه‌اش کافی است.

ترمذی (۱۵۰۵) از عَطاء بن یَسار روایت کرده که گفت: از ابوایوب انصاری پرسیدم که قربانی‌ها در دوران رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ چگونه بود؟ او گفت: مرد یک گوسفند را از سوی خودش و اهل خانه‌اش قربانی می‌کرد، پس خود از آن می‌خوردند و به دیگران می‌دادند. آلبانی در صحیح ترمذی آن را صحیح دانسته است.

از علمای کمیسیون دائمی فتوا پرسیده شد: اگر همسرم همراه والدین من در یک خانه باشند، آیا در عید قربان یکی قربانی برای من و پدر و مادرم کافی است؟

آنان چنین پاسخ دادند:

«اگر شرایط آن‌طور باشد که بیان کردید یعنی پدر و فرزند در یک خانه زندگی کنند، یک قربانی برای تو و پدرت و همسرت و همسر پدرت و اهل خانهٔ شما برای ادای سنت کافی است».

(فتاوی اللجنة الدائمة: ۱۱/ ۴۰۴).

منبع

سایت اسلام سوال و جواب