دانلود

خوردن غذای اعیاد نصرانیان

سوال: 7876

حکم خوردن غذایی که برای اعیاد نصرانیان تهیه شده چیست؟ همینطور حکم پذیرفتن دعوت آنان برای جشن تولد عیسی مسیح علیه السلام چگونه است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

جشن گرفتن اعیاد نوساخته مانند عید میلاد نصرانیان و عید نوروز و مهرگان و همینطور اعیادی که خود مسلمانان ساخته‌اند [و در شریعت نیامده] مانند جشن مولود در ربیع الأول و عید اسراء و معراج در ماه رجب و مانند آن جایز نیست. خوردن از غذایی که نصرانیان یا مشرکان در مواسم خود تهیه کرده‌اند و پذیرفتن دعوت آنان بر شرکت در جشن گرفتن این اعیاد نیز جایز نیست زیرا پذیرفتن اینگونه دعوت‌ها باعث تشویق آنان و اعتراف به این بدعت‌ها است و این خود باعث فریب خوردن کسانی می‌شود که علمی ندارند و گمان می‌کنند که این کارهایشان بی‌اشکال است.

والله اعلم.

منبع

از کتاب: اللؤلؤ المكين من فتاوى ابن جبرين (۲۷)