دانلود

تصمیم داشته قرآن را حفظ کند، اما به او گفته‌اند اول تجوید را فرا بگیرد

سوال: 84312

من تصمیم گرفته‌ام که قرآن را حفظ کنم و عملا هم یک جزء و نصف را حفظ کردم، اما شوهرم به من گفت که واجب است احکام تجوید را یاد بگیرم و سپس قرآن را حفظ کنم؛ آیا این اشتباه است که اول قرآن را حفظ کنم و سپس احکام تجوید را فرا بگیرم؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

حفظ قرآن کریم از گرامی‌ترین نعمت‌هاست، زیرا حفظ کلام الله است که برای هدایت مردم و شفای دل‌ها نازل شده و این تصمیم شما، تصمیمی است درست. از الله خواهانیم که شما را برای محقق ساختن این خیری که اراده کرده‌اید یاری دهد.

آموزش احکام تجوید، امری است مهم که باعث می‌شود نطق حروف درست شود و ادای آن و قرائتش صحیح، و از خطا دور شود، اما نظر ما این است که از حفظ دست نکشید بلکه هر دو را با هم انجام دهید و تلاش کنید اول آنچه را که می‌خواهید حفظ کنید به درستی قرائت کنید و بهتر آن است که این قرائت را از کسی که اهل تجوید است بشنوید و اگر ممکن نبود، با گوش دادن به نوارهای ضبط شدهٔ قرآن و برنامه‌های حفظ قرآن و آموزش آن روی کامپیوتر که شامل آموزش تجوید نیز می‌شود. مشخص است که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ صحابه را توصیه نکردند که پیش از حفظ قرآن، تجوید را فرا بگیرند اما آنان را راهنمایی کردند که قرآن را از قاریان ماهری مانند اُبی بن کعب رضی الله عنه و ابن مسعود رضی الله عنه و دیگر قاریان فرا بگیرند، و این جمعِ بین قرائت و حفظ و آموزشِ تجوید است.

عادت مردم در حفظ همواره چنین بوده، اول از حفظ قرآن شروع می‌کنند و همراه با آن به نطق صحیح حروف و حرکات صحیحِ آن توجه می‌کنند و سپس، بعد از پایان حفظ یا حفظ مقدار مناسبی از آن به دیگر احکام تجوید و جزئیات آن می‌رسند.

والله اعلم.

دربارهٔ فضیلت حفظ قرآن و شرف و جایگاه حافظ، سوال (11561 ) را بخوانید.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب

answer

موضوعات مرتبط