دانلود

یک یا دو روز یا بیشتر نماز را ترک می‌کند

سوال: 90143

بعضی وقت‌ها شیطان فریبم می‌دهد و خود ارضایی می‌کنم و این باعث می‌شود نمازهای پنج‌گانه را یک یا دو روز یا بیشتر ـ بر حسب شرایط ـ به جا نیاورم. چه کاری باید انجام دهم؟ نمازهای فرضی که انجام نداده‌ام را بخوانم؟ یا آن‌که نماز نفل زیاد بخوانم تا گناه این کارم را پاک کند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

واجب است که هرچه زودتر از این عادت بد دست بکشید؛ عادتی که بر خلاف کرامت و شخصیت انسان است. پیش‌تر در پاسخ به سؤال (329) ادلهٔ تحریم این کار را بیان کردیم.

همین‌طور باید برای ترک نماز توبه کنید و به سبب انجام چنین گناهی پشیمان باشید و قصد جدی برای عدم بازگشت به آن داشته باشید.

همچنین بسیار نماز نافله به جای آورید تا نمازهای فوت شده را جبران نماید، زیرا رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: نخستین چیزی که مردم از اعمال خود در روز قیامت برای آن مورد محاسبه قرار می‌گیرند نماز است. پروردگار عزوجل ـ که خود آگاه‌تر است ـ می‌فرماید: نماز بنده‌ام را ببینید که آیا کامل انجامش داده یا در آن نقصان است، پس اگر کامل بود برایش کامل نوشته می‌شود و اگر چیزی از آن کم بود می‌فرماید: ببینید آیا بنده‌ام از نماز نافله چیزی دارد، پس اگر نماز نافله داشت می‌فرماید: فریضهٔ بنده‌ام را از نافله‌اش کامل کنید، سپس همهٔ اعمال بر همین اساس گرفته می‌شود به روایت ابوداوود (۸۶۴).

از الله برای خود و شما و دیگر مسلمانان عفو و عافیت و ثبات بر امر خواهانیم.

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب

answer

موضوعات مرتبط