دانلود

ذبح قربانی بهتر از صدقه دادن پول آن است

سوال: 96816

من و برادرم هر دو خانواده داریم و قصد داریم ان شاءالله در عید گوسفندی قربانی کنیم و پول گوسفند دیگر را بدون قربانی کردنش صدقه دهیم. آیا واجب است هر دو گوسفند قربانی شوند؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

مشروع در حق شما این است که دو قربانی انجام دهید و اشتراک در یک قربانی برایتان جایز نیست چنانکه گفته‌اید از برادرتان مستقل هستید. پیشتر شروط اشتراک در قربانی را در پاسخ به سوال (96741 ) بیان کرده‌ایم.

آنجا به بیان اختلاف علما در حکم قربانی پرداختیم که نزد جمهور سنت موکد است و نزد برخی فقها واجب است.

علما گفته‌اند که ذبح قربانی بهتر است و بر صدقه دادن قیمتش اولویت دارد، بنابراین شما می‌توانید قربانی را انجام دهید و گوشتش را صدقه دهید، یا کسی را وکیل کند که در مناطق دیگر که نیازمندتر هستند برایتان قربانی انجام دهند.

در مطالب اولی النهی (۲/ ۴۷۳) آمده است: و ذبح آن یعنی قربانی و ذبح عقیقه، بهتر از صدقه دادن قیمت آن است که بر آن نص است [یعنی امام احمد رحمه الله نص آن را تصریح نموده] و همینطور هَدی… و پیامبر قربانی کردند و هَدی اهدا نمودند و همینطور خلفای پس از ایشان؛ و اگر صدقه دادن قیمتش بهتر بود از آن عدول نمی‌کردند.

والله اعلم

منبع

سایت اسلام سوال و جواب