دانلود

تحریم فروش کلیه

سوال: 97254

ما یک بیمار کلیوی داریم و پزشکان تصمیم به پیوند کلیه برای او گرفته‌اند. شخصی از ما خواسته در مقابل دادن کلیه‌اش به او پنجاه هزار ریال سعودی بدهیم. آیا این کار جایز است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

«پیوند کلیه برای کسی که به آن نیازمند است در صورتی که از روش مباحی به دست آمده باشد [مانند اهدای عضو] جایز است و برای انسان جایز نیست که کلیهٔ خود یا هر عضوی از اعضای بدنش را بفروشد، زیرا دربارهٔ کسی که شخص آزادی را [به عنوان برده] بفروشد و پولش را بخورد وعید و تهدید در شرع آمده است و فروش اعضای بدن نیز در این وعید داخل است زیرا انسان مالک بدن و اعضای بدن خود نیست. و برای آنکه این کار وسیله‌ای برای قاچاق و خرید و فروش اعضای بدن انسان‌ها نشود. و همچنین باعث تجاوز به ضعیفان و سرقت کلیه‌ها [و اعضای بدن آنها و سپس قاچاق] آن برای طمع در سود مالی نگردد».

«المنتقی من فتاوی الشیخ صالح الفوزان» (۳/ ۶۲)

منبع

سایت اسلام سوال و جواب