دانلود

در اثنای روزه پیش از آنکه از عادت ماهیانه پاک شود مایعی زرد از او خارج شده است

سوال: 12689

زنی در ماه رمضان پیش از طلوع فجر عادت ماهیانه‌اش به پایان رسیده و آن روز را روزه شده است، سپس هنگام ظهر برای نماز برخاسته و متوجه زردی شده است؛ آیا روزه‌اش درست است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اگر پاکی پیش از طلوع فجر رخ داده و سپس روزه گرفته، روزه‌اش درست است و این زردی پس از دیدنِ پاکی هیچ اثری ندارد؛ به دلیل سخن ام عطیه ـ رضی الله عنها ـ که می‌فرماید: «ما [اثر] تیرگی و زردی پس از پاکی را چیزی به حساب نمی‌آوردیم» به روایت بخاری (۱/۸۴) و ابوداوود (۳۰۷) و این لفظ ابوداوود است.

و بالله التوفیق و صلی الله علیه نبینا محمد و آله و صحبه وسلم.

منبع

فتاوی اللجنة الدائمة للبحوث العلمیة والإفتاء (۱۰/۱۵۸)