دانلود

حکم توزیع شیرینی هنگام تولد فرزند

سوال: 134163

آیا پخش کردن شیرینی برای کسانی که صاحب فرزند شده‌اند، شبیه ساختن خود به کافران است؟

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

اظهار خوشحالی برای تولد نوزاد و توزیع شیرینی و دیگر کارها برای ابراز شادی اشکالی ندارد و این از عادات قدیمی است که میان مسلمانان و غیر مسلمانان رایج است، بنابراین شبیه ساختن خود به کافران نیست، زیرا این کار از ویژگی‌های کفار نیست.

از شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ پرسیده شد:

زنی پرسیده است: یکی از عادات آنان این است که اگر فرزندی شروع به راه رفتن کند به این مناسبت جشنی برگزار می‌کنند و همسایه‌ها را به آن دعوت می‌کنند و این را مناسبتی غیر عادی می‌دانند و در این مناسبت، مادر کودک از روی خوش بینی و اظهار شادی بر سر کودک شیرینی می‌ریزد. حکم این جشن چیست و آیا جشن گرفتن برای موفقیت فرزندان در مدرسه مانند این است؟

ایشان چنین پاسخ دادند:

«اظهار شادی در مناسبت‌های شاد اشکالی ندارد و این کاری است که می‌شود کرد به شرط آنکه شامل کار حرام یا اعتقادی نباشد؛ زیرا این از امور طبیعی است که فطرت به سوی آن فرا می‌خواند و هر انسانی در این مناسبت‌های این چنینی شادی می‌کند و ایرادی در آن نمی‌بینم» (الفتاوی الثلاثیة).

منبع

سایت اسلام سوال و جواب