دانلود

برای همسرش تعویذی از قرآن ساخته تا آن را بپوشد

سوال: 20207

دو سال پیش به درخواست همسرم تعویذی از آیات قرآن برای او ساختم تا آن را بپوشد و سپس پرسش شمارهٔ (11788 ) را خواندم و از پاسخ چنین دانستم که این کار شرک است. من آن وقت نمی‌دانستم که بستن تعویذ شرک است، با این حال آیا هنوز مشرکم؟ لطفا مرا نصیحت کنید.

ستایش خدا و صلوات و سلام بر رسول خدا و خاندانش.

تعویذ اگر از غیر قرآن کریم و دعاهای نبوی باشد یا در آن نشانه‌ها و طلسم‌های نامفهوم و الفاظ غیر عربی نامفهوم باشد علما بر تحریم آن و شرک بودنش اتفاق نظر دارند، اما اگر تعویذ از قرآن کریم یا دعاهای نبوی باشد دربارهٔ جایز بودن یا نبودنش میان سلف اختلاف است و صحیح تحریم آن است. پاسخ شمارهٔ (10543 ) را ببینید.

علمای کمیسیون دائم می‌گویند:

«علما بر تحریم پوشیدن تمائم اگر از غیر قرآن باشد اتفاق دارند و دربارهٔ تمائم اگر از قرآن باشد اختلاف نظر دارند. برخی آن را جایز دانسته‌اند و برخی پوشیدن آن را منع کرده‌اند و قول به نهی  به دلیل عموم احادیث و سد ذریعه، ارجح و بهتر است».

(فتاوی اللجنة الدائمة: ۱/ ۲۱۲).

بنابراین بر شما و همسر شما که از شما این تعویذ را خواسته واجب است تا این تعویذ را فورا بیرون آورد و آن را بسوزاند. شما گفتید که این کار را بدون آنکه بدانید شرک است انجام داده‌اند بر این اساس شما مشرک و گناهکار به حساب نمی‌آید زیرا عمدا مرتکب گناه نشده‌اید و الله تعالی می‌فرماید:

وَلَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ فِيمَا أَخْطَأْتُم بِهِ وَلَكِن مَّا تَعَمَّدَتْ قُلُوبُكُمْ [سورهٔ احزاب: ۵]

(و در آنچه اشتباها مرتکب آن شده‌اید بر شما گناهی نیست ولی در آنچه دلهایتان عمد داشته است [مسئولید])،

و می‌فرماید:

رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا [سورهٔ بقره: ۲۸۴]

(پروردگارا اگر فراموش کردیم یا مرتکب خطا شدیم ما را مؤاخذه نکن).

و پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: «از امت من خطا و فراموشی و آنچه به آن مجبور شده‌اند، برداشته شده است»، و این دال بر این است که هر کس بدون آنکه بداند مرتکب معصیت شود گناهی بر او نیست و الله تعالی از او درگذشته است.

والله اعلم.

منبع

سایت اسلام سوال و جواب